Eiken Lamelparket

eiken lamelparket

Eiken lamelparket verschillende soorten

soorten houten vloeren 

De volgende soorten eikenlamelparket worden onderscheiden:

massieve houten vloeren

Eiken lamelparket - Planken

Fairwood heeft eiken lamelparket planken in de volgende breedtes:

Er worden de volgende kwaliteits-sorteringen onderscheiden:

Waarbij de A-kwaliteit de minste noesten bevat en B-kwaliteit de meeste noesten.

bourgogne tapis

Eiken lamelparket - Visgraatparket

Bourgogne of Tapis betekent dat de massieve ruwe houten plank in 2 of meer plakken is opgezaagd.
De dikte van de planken gaat van 20 mm. naar 9 mm. of zelfs 6.8 mm.

Dit heeft natuurlijk het gevolg dat de prijs per plank aanzienlijk lager is dan een massieve plank.
Meestal verwachten onze klanten daarom ook dat er sprake is van een goedkope houten vloer.


Helaas kijken deze klanten teleurgesteld als zij de offerte vergelijken van de massieve houten vloer en de tapis vloer. De legkosten van de parketlegger doet het prijsvoordeel namelijk weer teniet.


Tapis moet namelijk vol worden verlijmd op een vooraf aangebrachte ondervloer.Vervolgens worden de planken ook nogeens gespijkerd en veelvuldig gestopt en geschuurd.

duoplank lamelparket

Lamelparket bestaat uit een toplaag van massief hout en als het goed is uit een onderlaag van multiplex of nog beter massief eiken. Deze laatste optie geeft weliswaar de meest stabiele houten vloer, echter de prijs van deze lamelparketvloer zal te hoog uitkomen voor een goedkope houten vloer.

De minimale dike van de toplaag bedraagt 4 mm. Een dikkere toplaag is nog beter, maar vanzelfsprekend ook duurder. Dunnere toplagen raden wij af.

Bij noestvrij hout zal de prijs van het lamelparket lager zijn dan bij vergelijkbare kwaliteiten van massieve houten vloeren.

Een voordeel van lamelparket is het feit dat het nog zwevend kan worden gelegd bij plankbreedtes breder dan 20 cm en in ruimtes breder dan 7 meter. Aangezien zwevend leggen goedkoper is dan verlijmd leggen van een houten vloer zal dit zeker in de totale kosten gaan schelen.

Ook is het zo dat wanneer u zal kiezen voor het lijmen van de planken dit veelal kan worden gedaan zonder het eerst aanbrengen van een ondervloer. De lamelplanken worden dan rechtstreeks verlijmd op de cemente-dekvloer.

parket

Door de tijd die de parketlegger bezig is om het gewenste patroon te leggen en te schuren kunnen wij niet spreken van een goedkope houten vloer.

Om deze pijn te verlichten heeft Fairwood nu ook parketpatronen op basis van lamelparket.

De legkosten van deze parketvloeren zijn aanzienlijk lager omdat de vloer direct op de cemente dekvloer kan worden gelijmd. De vloer niet geniet hoeft te worden en ook niet zoveel geschuurd.